Storitve

Montaža toplotnih črpalk

Kako toplotna črpalka deluje

Toplotne črpalke
Toplotna črpalka črpa energijo nizke temperature iz okolja in ji poviša temperaturo za namen ogrevanja. Učinkovitost toplotne črpalke ponavadi izražamo z koeficientom zmogljivosti sistema, ki je navadno v razponu od 3 do 5. To pomeni, da so toplotne črpalke od 3 do 5 krat učinkovitejše od ogrevalnih kotlov na fosilna goriva in imajo zato boljšo zmogljivost ogrevanja hiše tudi pri zelo nizkih zimskih temperaturah.

Zunanja enota
Zunanja enota toplotne črpalke črpa nizkotemperaturno toploto, ki ji zviša temperaturo. Zvišano toploto prenaša po hladilnem cevovodu v vodno enoto.

Notranja vodna enota
Notranja vodna enota prevaja toploto iz ohlajevalne enot v vodo, ki kroži po radiatorjih centralnega ogrevanja, po sistemu talnega ogrevanja in rezervoarju tople sanitarne vode. Pri večnamenski (ogrevalni in ohlajevalni) različici notranje enote se ohlajevanje izvaja tako, da se temperatura vode zniža na 4°C in ta potem kroži skozi enota hladilnega cevovoda. Sistem z znižanjem temperature vode omogoča zmerno hlajenje prek sistemov talnega ogrevanja ali radiatorjev.

Rezervoar sanitarne tople vode (dodatna oprema)
Za oskrbo s toplo sanitarno vodo je na voljo namenski vodni rezervoar iz nerjavečega jekla, ki je izdelan za visoko učinkovito ohranjanje toplotne energije. Kombinacija pomožnega električnega grelnika v zgornjem delu rezervoarja in toplotnega izmenjevalnika s toplotno črpalko v spodnjem delu zagotavlja zelo nizko porabo energije za hitro ogrevanje sanitarne vode. Rezervoar ima tudi funkcijo, ki enkrat tedensko samodejno segreje vodo na 70°C ali več in na ta način prepreči možnost nastajanja bakterij legionele.

Upravljanje sistema
Upravljanje sistema in uporabniški vmesnik sta v vodni enoti in vključujeta tedenski časovnik, ki omogoča upravljanje notranje temperature v skladu s potrebami uporabnika. Časovnik omogoča dnevno in tedensko programiranja s katerim nastavite nižjo temperaturo ponoči ali med počitnicami oziroma višjo temperaturo podnevi ali preden se vrnete domov. Če želite upravljati temperaturo in stopnjo udobja v posameznih prostorih, lahko dodate standardno sobno krmilno enoto.

369,361,360

Vas zanima več?

Pišite nam in pripravili vam bomo najbolj optimizirano ponudbo za vaš dom.

REFERENCE

Sledite nam