Energa sistemi

Mitsubishi electric

 

 


ogrevalni sistem nove generacije je gospodaren in ekološko naravnan

Ecodan je ogrevalni sistem s toplotno črpalko zrak-voda v deljeni izvedbi (zunanja enota + notranja vodna enota). Namenjen je ogrevanju ogrevalne vode in sanitarne vode. Je energetsko varčen in varen za okolje, saj deluje po principu toplotnih črpalk, ki s pomočjo koriščenja majhnega deleža primarne električne energije zajemajo  velik del “toplote iz okoliškega zraka”. Opremljen je s sodobno invertersko tehnologijo, ki z optimalnim prilagajanjem grelne moči omogoča zelo natančno nadziranje ciljne sobne temperature in zagotavlja udobno ogrevanje. Ključne prednosti sistema v deljeni izvedbi s toplotno črpalko zrak-voda Ecodan so energetska varčnost, toplotno udobje, učinkovitost ogrevanja pri izjemno nizkih zunanjih temperaturah ter enostavna instalacija. Naprave, ki so uvrščene na seznam ustrezne opreme EKO SKLAD so subvencionirane v skladu z aktualnimi javnimi pozivi EKO SKLAD-a.

Sistem Ecodan je razvil Mitsubishi Electric na Japonskem, na osnovi dolgoletnih izkušenj v proizvodnji inverterskih sistemov s toplotno črpalko, kar zagotavlja najvišjo kakovost delovanja. Na izbiro sta dve seriji zunanjih enot, ECODAN in ZUBADAN ter dve seriji kompaktnih notranjih enot (CYLINDER UNIT in HYDRO BOX).  Proizvajalec je učinkovito delovanje ZUBADAN serije zagotovil z uporabo posebne tehnologije z edinstvenim sistemom "Flash injection", ki ohranja nominalno moč gretja do -15°C zunanje temperature.

ENERGIJSKI RAZREDI od 26. septembra 2015
 
Za vse kombinacije iz tabele kombinacij notranjih in zunanjih enot sistemov za pripravo ogrevalne vode veljata energijska razreda A++, merjeno pri temperaturi vode 55°C in 35°C.  Tudi, ko se uporablja notranja enota sistema z rezervoarjem za pripravo sanitarne vode (model Cylinder), sta  energijska razreda ogrevalne vode (merjeno pri temperaturi vode na izhodu 55°C = A++ ) in sanitarne vode (A (L)), v vseh kombinacijah notranjih in zunanjih enot sistema enaka.

  • Tabela možnih kombinacij notranjih in zunanjih enot v sistem:
Vse notranje enote so enostavne za namestitev v vseh vrstah zgradb in prostorih z različno namembnostjo. Notranja vodna enota z vgrajenim rezervoarjem sanitarne tople vode (Cylinder unit) je visoka le 1,6 metra, vendar ima rezervoar kljub temu 200 l koristnega volumna. Notranja vodna enota tip Hydro box je kompaktna in meri 800Vx530Šx360G mm.  Izbira različnih zunanjih in notranjih enot (z rezervoarjem sanitarne vode ali brez) omogoča optimalno rešitev za uporabnike z različnimi potrebami.

 

Primer namestitve sistema ECODAN v kombinaciji s sistemom talnega gretja in radiatorjev.


Notranje enote

Sistemi ECODAN z notranjo enoto Cylinder unit

Kompaktna vodna enota
z rezervoarjem
tople sanitarne vode

Sistemi ECODAN z notranjo enoto Hydro box

Kompaktna vodna enota
brez rezervoarja
tople sanitarne vode


Izbira zunanje enote je odvisna od moči, ki jo potrebujemo, tipa razvoda (talno gretje, radiatorji ali kombinacija) in podnebnih značilnosti območja, kjer stoji objekt. Zunanje enote od 8.0 do 16.0 kW nazivne moči z različnimi lastnostmi vam omogočajo, da sestavite primeren sistem, ki lahko popolnoma samostojno, ali v kombinaciji z drugini toplotnimi viri, ogreva tudi večje stavbe.
Zunanje enote serije ZUBADAN omogočajo višje temperature vode in višje moči pri zelo nizkih zunanjih temperaturah, zato so priporočljive za sisteme z uporabo radiatorjev in za uporabo na zelo hladnih območjih.
V letu 2014 je proizvajalec še dodatno izboljšal ponudbo sistemov s toplotno črpalko z novimi modeli zunanjih enot ZUBADAN, ki v oznaki modela vsebujejo zapis R2 in delujejo do zunanje temperature -28°C.

Zunanje enote

ECODAN

Serija SW
Ogrevanje do -20°C pri modelih 75, 100, 120.

ZUBADAN

Serija SHW
Ogrevanje do -25°C zunanje temperature
Modeli z oznako R2 v imenu modela ogrevajo do -28°C.

Regulacijske omarice, krmiljenje in opcijska oprema

Kaskadni sistem ECODAN

Avtomatsko krmiljenje do 6 enot za ogrevanje večjih objektov

Naprave opisane na tej spletni strani vsebujejo fluorirani toplogredni plin tip HFC410A. Za dodatne informacije smo na razpolago prek Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali prek telefona 080 1959.

Picture

Prijava na novice

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O ENERGETSKO VARČNIH REŠITVAH?Prijavite se na e-novice!

Kontaktirajte nas

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite

  • tel.: 059 063 366

Povežite se z nami

Povežite se z nami preko socialnih omrežij

Eko sklad

Vse informacije glede črpanja iz Eko Sklada dobite pri nas.
Kliknite tukaj

Energa sistemi

logo spodaj

ENERGA SISTEMI, energetski sistemi d.o.o.
Stegne 27

1000 Ljubljana 
Telefon: 059 063 366
Fax: 059 063 367
GSM: 041 71 88 86, 051 60 20 20
e-pošta: info@energasistemi.si