Kaj pomeni grelno število pri toplotnih črpalkah?
Pri toplotnih črpalkah je velikega pomena grelno število.
Kvalitetne toplotne črpalke zrak-voda imajo grelno število nad 3 to pa pomeni, da za 1 enoto vložene električne energije pridobimo 3 enote toplotne energije.
Z drugimi besedami povedano, za segrevanje sanitarne vode plačujemo 1 zneska, ki bi ga plačevali, če bi ogrevali to vodo z elektriko ali kurilnim oljem.

Kako glasno delujejo toplotne črpalke?
Kompresorske toplotne črpalke za ogrevanje so zelo tihe, celo bolj tihe od oljnega gorilca.

Ali se mi izplača nakup toplotne črpalke, če ogrevam sanitarno vodo z električnim bojlerjem?
Z vgradnjo TČ pridobite bistveno več tople sanitarne vode, strošek porabe električne energije pa se vam kljub temu zmanjša za do 75%, to pomeni, da se vam investicija povrne v približno treh letih.

Ali lahko na toplotno črpalko priključim solarni sistem in ali je to smiselno?
S priključitvijo solarnega sistema na toplotno črpalko še dodatno znižamo stroške ogrevanja sanitarne vode ali ogrevanja stanovanja. Seveda mora imeti toplotna črpalka dodatno spiralo na katero vežemo solarni sistem.

Kakšne so resnične vrednosti uporabe topotne črpalke?
Če se danes odločate za ogrevanje s toplotno črpalko, se zavedate, da gre za investicijo za naslednjih 20 let. Njena resnična vrednost je v številnih merljivih in nemerljivih argumentih. Poleg varnosti naložbe, prilagodljivosti, nizkih stroškov ogrevanja, udobja in številnih ekonomskih in ekoloških koristi, predstavlja naložbo v vašo prihodnost in prihodnost vaših otrok.

Komu najbolj priporočate vgradnjo toplotne črpalke?
Toplotna črpalka je idealna rešitev za ogrevanje in ohlajevanje pri novogradnjah, sanacijah ali ob menjavi ogrevalnega sistema. Ker toplotna črpalka deluje na principu nizko temperaturnega ogrevanja, je odlična rešitev tako za talno ogrevanje, kot tudi za stensko ali kombinacijo obojega.
Obstaja pa tudi elegantna možnost, da toplotno črpalko priključite na nizko temperaturne radiatorje (visokotemperaturne toplotne črpalke). Z izjemno nizkimi stroški ogrevamo tudi sanitarno vodo preko celega leta.

Kakšni so stroški začetne investicije in vgradnje?
Pri opremljanju stavb s toplotnimi črpalkami se izognemo številnim stroškom in posegom, ki so nujna stalnica pri drugih načinih ogrevanja. Ena izmed njih je postavitev in priprava prostora za kurilnico, ki so del začetne investicije pri ostalih vrstah kuriv. V tem primeru ne potrebujete kurilnice, peči in skladiščnega prostora za kurivo, prav tako ni stroškov nabave rezervoarja, izjemno dragih plinskih priključkov, gorilnika, kakor tudi ne gradnje dimnika in kasnejših visokih stroškov vzdrževanja. Pri ogrevanju s toplotno črpalko črpamo celo 3/4 potrebne energije s pomočjo naravnih virov. Skupaj z dovršenostjo, kakovostjo in strokovno vgradnjo samih črpalk in njenih materialov, dosežemo izjemno nizke stroške ogrevanja in ohlajevanja.

Zakaj se kupci ponavadi odločajo za nakup toplotne črpalke?

Kako lahko toplotna črpalka poleti hladi pozimi pa ogreva?
Edinstvena tehnologija toplotnih črpalk omogoča, da vas lahko vaš ogrevalni sistem pozimi ogreva in poleti hladi. Tako vam ne bo poleti prevroče ali pozimi prehladno. Skupaj s celoletnim varčnim ogrevanjem in ohlajevanjem prostorov, vam v vseh letnih časih ogreva sanitarno vodo. Toplotne črpalke uporabljajo ekološki naravni plin R 410A, pri katerem dosežejo maksimalni izkoristek. Prispevek k temu so njegove izredne termodinamične lastnosti in zmožnost prenosa maksimalne količine toplotne energije iz okolice. Toplotno črpalko koristimo hkrati za ogrevanje sanitarne vode in hlajenje prostorov brez dodatnih del ali investicij tako pri sistemih stenskega kakor tudi toplozračnega ogrevanja.

Sledite nam