Energa sistemi

Kotli na sekance biotech

Kotli na sekance

Pri vseh pečeh BIOTECH je uporabljena patentirana DCC (Dual Combustion Control) tehnologija, katera omogoča nadzor nad izgorevanjem. Preko senzorjev masnega pretoka zraka ter frekvenčno vodenih motorjev se v zgorevalnem prostoru neprestano nadzira količino potrebnega kisika za optimalno izgorevanje. S tem se zagotovi optimalni izkoristek goriva in hkrati upošteva trenutna odstopanja v kvaliteti goriva. Lambda sonda je nameščena neposredno na izhodu dimnih plinov iz kotla in zagotavlja nenehno podatke o preostalem deležu kisika v izpušnih plinih. V kombinaciji z gibanjem zračne mase v kurišče je kvaliteta izgorevanja sekancev kot goriva neprestano pod nadzorom ter temu primerno tudi doziranje zraka v kurišče.

Edinstven sistem zgorevanja omogoča visoko učinkovitost peči  z nizkimi emisijami in porabo goriva v vsakem razponu moči.

Princip delovanja:

Vijačni transport podajalnika transportira sekance naravnost v zgorevalno cono (doziranje je nadzorovan preko senzorja nivoja goriva – sekancev). Vžig je izveden z vročim zrakom preko vpiha čez električni grelec. Primarni zrak je voden preko rešetke z frekvenčno vodenim ventilatorjem. Upih sekundarnega zraka je izveden preko izgorevalnih plošč reguliran z drugim frekvenčno krmiljenim ventilatorjem. Regulacija vpiha deluje v odvisnosti od potrebne moči peči, karakteristike dimnih plinov (lambda sonda) in podtlaka v zgorevalni coni. Pot dimnih plinov poteka preko več cevnega izmenjevalca, ki omogoča prehod toplote na ogrevano vodo. Izmenjevalec je opremljen s sistemom za čiščenje. Odvodni ventilator zagotavlja ustrezen podtlak, ki je nadzorovan in reguliran z ustreznim merilcem. Pepel, ustvarjen z izgorevanjem je transportiran v smeri vijačnega transporta s posebnimi čistilnimi elementi.

9. Avtomatska enota za vžig

kotel1 kotel2

Prijava na novice

ŽELITE BITI OBVEŠČENI O ENERGETSKO VARČNIH REŠITVAH?Prijavite se na e-novice!

Kontaktirajte nas

V primeru dodatnih vprašanj nas pokličite ali nam pišite

  • tel.: 059 063 366

Povežite se z nami

Povežite se z nami preko socialnih omrežij

Eko sklad

Vse informacije glede črpanja iz Eko Sklada dobite pri nas.
Kliknite tukaj

Energa sistemi

logo spodaj

ENERGA SISTEMI, energetski sistemi d.o.o.
Stegne 27

1000 Ljubljana 
Telefon: 059 063 366
Fax: 059 063 367
GSM: 041 71 88 86, 051 60 20 20
e-pošta: info@energasistemi.si